A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési program 2007-2013 (HUSK-ETE) program keretében megvalósuló Klímapark projekt célja a klímavédelemmel kapcsolatos gyakorlati tevékenységek megvalósítása (erdőtelepítés, élőhelyrehabilitáció) a Szentendrei-szigeten és ehhez, valamint a klímavédelemhez kapcsolódó környezeti nevelés és disszeminációs tevékenységek megvalósítása Magyarországon és Szlovákiában.

Klímapark Zárókonferencia

A projektpartnerek 2015. június 30-án tartották a Klímapark projekt zárókonferenciáját Szigetmonostoron.

Karbon lábynom kalkulátor

Mindennapi életünk során közvetlenül (például földgázzal fűtjük a lakásunkat) és közvetve (például távolról ideszállított élelmiszereket fogyasztunk) is használjuk a természet erőforrásait....

Okostelefonnal a Vízkelői-tanösvényen

Szigetmonostor önkormányzata, a Regionális Környezetvédelmi Központ (www.rec.org ) együttműködésével, a Klímapark projekt keretében internet alapú megoldással is igyekszik segíteni a látogatókat a Szentendrei-sziget értékeinek megismerésében.

 

„TERMÉSZETES KÖRNYEZETÜNK BIOTIKUS ÉS ABIOTIKUS TÉNYEZŐI” – szeminárium

2015. június 10-én, Szigetmonostoron tartottuk meg a 4. nemzetközi szakmai szemináriumot a Klímapark projekt keretében szlovák és magyar nyelven, 17 résztvevő jelenlétében.