REC

A Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) egy nemzetközi szervezet, amely elkötelezetten hozzájárul a környezeti problémák megoldásához. A REC célja, hogy támogassa a különböző környezetvédelemben érdekelt és abban szerepet játszó csoportokat, elősegítse együttműködésüket az információ szabad áramlásán és a döntéhozatalban való részvételen keresztül.

A Központot az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok Kormánya és a Magyar Kormány közösen hozta létre 1990-ben. A REC jogi alapja az alapító okiratot, amelyet 30 ország és az EU írt alá. A REC központja Magyarországon van, az országirodák és a helyi irodák a következő 17 országban működnek: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia Szlovénia és Törökország.

A REC főbb támogatói: az Európai Bizottság, Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Malta, Montenegró, Norvégia, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia Szlovénia és Törökország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok kormánya, illetve számos nemzetközi szervezet és magán-alapítvány.

www.rec.org